CSS3 Button Design Css3Menu.com

“EAT” in het Centrum voor Ambulante Revalidatie 


  • EAT =”Equine Assisted Therapy” wordt gebruikt om de ‘echte’ therapie met het paard als medium te onderscheiden van paardrijden als recreatief en sportief gebeuren. De relatie tussen mens en ltijd aan dezelfde zijde staan wanneer je ze aanspreekt en/of ze wil bestijgen

  • Fysieke contactname: de pony’s verzorgen (vacht borstelen, manen kammen, hoeven uitkrabben onder begeleiding), snoezelen (op de pony’s liggen, hun ademhaling voelen, rustig worden)

  • Lichaamsschema: het verschil leren aanvoelen tussen de voor-  en achterzijde van je eigen lichaam (op je buik of je rug liggen)

  • De pony’s bestijgen op een vloeiende en correcte manier: we staan altijd aan dezelfde zijde (linkerzijde). We staan dicht tegen de pony en brengen ons linkerbeen in de stijgbeugel. We trekken ons op aan het zadel en zwaaien ons rechterbeen over hun rug. Voor het afstappen, moeten we eerst onze voeten uit de stijgbeugels halen, leunen we mooi naar voor en zwaaien ons rechterbeen over de rug zodat we aan de linkerkant van de pony afglijden.

  • Evenwichtstraining: stabiel blijven zitten wanneer de pony’s stappen, blijven zitten in amazonezit, voorwerp doorgeven langs achter en langs voor.

  • Woordenschatuitbreiding: we leren de juiste terminologie omtrent alles wat met paarden te maken heeft (tokke, zadel, halster, hinniken, draven, …)

  • Kleine taakjes om o.a. ruimte rondom de pony’s proper te houden: paadje vegen, een vuilblik en borstel hanteren, borstels uitkuisen, paddock/weide uitmesten, leder invetten.dier, het contact en de omgang met de pony’s, het berijden ervan, zijn bewegingsimpulsen staan hierbij centraal. We noemen dit kortweg EAT. Het (leren) paardrijden is niet het doel van de activiteit maar een middel binnen een therapeutisch proces.

Wat houdt dit precies in:
 

  • Contactname met de pony’s: ze aanspreken wanneer je iets van hen verlangt, ‘goeiedag’ zeggen wanneer je toekomt en weggaat, ze bedanken wanneer je ermee gewerkt hebt, a

21/11/2018 21:50:51Stacks Image 2452
Stacks Image 2455
Stacks Image 2458
Stacks Image 2461
Stacks Image 2466
Stacks Image 2469
Stacks Image 2472
Stacks Image 2475